Bon Nadal                                                                          

Desitjo de tot cor, que puguem trobar bellesa al nostre Nadal.

Obrim l’existència, reconeguem la font i la nostra pròpia ànima a la mirada de l’altre.

 

 

Sentim un immens goig intercanviant energies, romanent en silenci.

Bones Festes! 🎄💕💕💕

 Feliç entrada al 2022! 

 

 

“Un viatge del mil milles comença amb un primer pas”
“Un arbre corpulent neix d’una petita arrel.”
Tao Te King

 

L’inici d’un any nou és sempre un moment molt especial: un nou naixement.

Tot i que el pas al 2022 segueix presentant un elevat grau d’incertesa, serà molt valuós que ens mantinguem serens i busquem espais de silenci, per connectar amb la claredat mental que l’any 6 demana. Si ho aconseguim, tota la nostra creativitat emergirà amb força i abraçarem la calma i l’alegria.

A moltes celebracions de Cap d’Any hi ha el costum de demanar un desig per a l’any que comença.

Reflexionar amb temps sobre el que realment desitja el nostre cor, ho pot fer més conscient i fructífer, tot i que ho fem els primers dies de l’any, quan ja hagi acabat la festa.

L’enfocament, la direcció i l’acció, guiats pel cor, són components per encendre la màgia a les nostres vides.

Connectem amb tot allò que hem après fins ara, intentant no quedar-nos atrapats en les experiències difícils. Connectem amb l’agraïment i obrim-nos al 2022, amb la curiositat i l’alegria dels nens.

Som un microcosmos del macrocosmos

Segons la medicina tradicional xinesa, energèticament no ens diferenciem gaire d’un arbre o planta. Som un microcosmos del macrocosmos i atorgant presència als elements de la natura, percebrem amb claredat el gran mestratge que ens ofereixen i les valuoses eines que ens mostren. En connexió amb ells, el camí serà més plàcid.
A l’última classe de QiGong “on line” de l’any vaig proposar un senzill ritual sobre un desig personal de cara al 2022 i em ve de gust compartir-ho per aquí. Sí que us he de dir que la màgia només s’activa si hi ha en nosaltres una veritable motivació i passos compromesos.

 

RITUAL D’ANY NOU

MATERIAL: Un got amb una mica d’aigua, una espelma que encendrem (foc), una branqueta, fulla o trosset de fusta, una mica de sorra o terra (terra) i algun objecte o joia que ens posem o vegem sovint, que contingui metall.

DINÀMICA. Es tracta d’escriure en un paper un desig, objectiu o anhel per a l’any nou i connectar-los amb cadascun dels 5 elements que tenim al davant. El text següent ens explica una mica el que ens aporta cada element.

Feliç entrada el 2022, que els vostres desitjos s’activin per fer-se realitat!

AIGUA

QUALITATS:SUAVITAT,FLUÏDESA,FLEXIBILITAT,CONSTÀNCIA, PERSEVERÀNCIA, CORATGE.

Posem una mica d’aigua en un got i n’observem la fluïdesa; la constància i la perseverança li permeten trencar la roca més dura. Tot i la seva aparent fragilitat, l’aigua traspassa qualsevol obstacle, deixant anar valent, sense resistències.
Bevem l’aigua a glopets lents, impregnant-nos de la consciència de cultivar la suavitat, la capacitat de fluir i de ser flexibles. Comprometem-nos a treballar la perseverança, la constància per assolir el nostre desig; abracem el coratge per superar qualsevol obstacle que sorgeixi al camí.

Som Aigua? al cos, en gran part. I a la nostra ment?

FUSTA

QUALITATS: NAIXEMENT, CREATIVITAT, IMAGINACIÓ, OBERTURA, LLIBERTAT, ACCIÓ

Si tenim a mà alguna branqueta, la fulla d’una planta o un arbre a prop, obrim la mirada amb la màxima presència a l’element (els ulls són les portes de l’energia de la fusta – el fetge al nostre cos) i reflexionem sobre les qualitats que se li atribueixen.

Per aconseguir allò que desitgem, serà important que connectem amb la nostra imaginació i la creativitat (tots tenim). Des de l’obertura i l’acció, naixerà el compromís de fer cada dia un pas, per petit que sigui, cap al nostre objectiu. L´acció ens aportarà expansió i sensació de pau. Ens posem en marxa?

FOC

ALEGRIA, LIDERATGE, FORÇA, DECISIÓ, PASSIÓ

Arriba l’hora d’encendre l’espelma, d’avivar el foc. Si mirem uns instants la flama, veurem reflectides la força, la vitalitat, el moviment alegre. El foc ens connecta al cor, l’emperador del nostre cos, que demana sobretot que liderarem la nostra vida, amb força i decisió. La joia és l’emoció del cor.
Pensem ara en el nostre desig. Ens produirà joia si es fa realitat? Es mantindrà viu per sempre, connectant-nos a la passió per la vida? Podrem expressar i compartir amb els altres la nostra alegria? Només allò que ens dóna alegria i que podem compartir amb els altres, ens farà realment feliços. Sempre ets a temps de canviar el desig si no va a favor del cor.

TERRA

SEGURETAT, ESTABILITAT, EQUILIBRI, CONFIANÇA

La terra ens dóna una base ferma per traçar el camí, l’estabilitat i l’equilibri necessaris.
Tanca uns moments els ulls i sent la teva connexió amb la terra. Perceps la sensació dels teus peus connectats profundament a la terra? Només des d’un bon arrelament, naixeran la confiança i l’impuls per fer camí. La terra ens demana que gaudim de cada pas de la nostra via, que la nostra presència sigui plena, sense preocupar-nos de quant trigarem a aconseguir el nostre objectiu.

METALL

SOLIDESA, FORÇA INTERIOR, LIDERATGE ESPIRITUAL

Observem la solidesa de qualsevol objecte que contingui metall. Els practicants de Tai txi i QiGong, diem que aprofundint en la disciplina, serem com una agulla de metall, recoberta de cotó. Força i solidesa interior, suavitat en cadascun dels nostres moviments externs, en les nostres relacions amb els altres.

Hem de mantenir-nos sòlids i íntegres i sostenir allò que volem aconseguir, connectant amb la nostra força interna. Ella ens impulsarà de nou, davant de qualsevol obstacle que sorgeixi i davant de cada repte que ens pugui proposar l’any.