Bona entrada al 2021! 

 

 

“Un viatge del mil milles comença amb un primer pas”
“Un arbre corpulent neix d’una petita arrel”
Tao Te King

 

L’inici d’un nou any sempre és un moment molt especial: un nou naixement.

El 2021, tot i l’elevat grau d’incertesa amb el que comença, té una energia molt activa i ens demana que no ens quedem estancats, que ens mobilitzem internament, per connectar amb la nostra essència i allò que aporta significat a la nostra vida. 

A moltes celebracions de Cap d’Any hi ha el costum de pensar en un desig per l’any que comença. A un minut de les dotze potser és més difícil saber què voldriem fer realitat aquest any. Si per tu és clar, genial!  segur que el teu desig és tan gran que, si hi poses una mica d’energia  i fas petites passes perseverants, somriuràs perquè es farà realitat més aviat del que creus.

Reflexionar en allò que realment el nostre cor desitja, pot fer-ho més conscient i fructífer, tot i que ho facis quan ja hagi acabat la festa, en els primers dies de l’any.  L’enfocament, la direcció i l’acció, guiats pel cor, són components per encendre la màgia a les nostres vides.

Connectem amb tot el que hem après fins ara, amb allò que ens fa sentir agraïment i obrim-nos, amb la curiositat dels infants.

Som un microcosmos del macrocosmos

Segons la medicina tradicional xinesa, energèticament no ens diferenciem molt d’un arbre o l’aigua. Som un microcosmos del macrocosmos  i atorgant presència als elements de la natura, percebrem amb claredat el gran mestratge que ens ofereixen i les valuoses eines que ens mostren. En connexió amb ells, el camí esdevé més plàcid.

A la darrera classe de QiGong “on line” de l’any vam fer un senzill ritual sobre un desig personal de cara al 2021 i em ve de gust compartir-lo. Sí que us haig de dir que la màgia només s’activa si hi ha en nosaltres una veritable motivació i passes compromeses. 

 

RITUAL DEl NOU ANY

MATERIAL:  Un got amb una mica d’aigua, una espelma que haurem d’encendre (foc), una branqueta o fulla (fusta), una mica de sorra (terra) i algun objecte o joia que contingui metall.

DINÀMICA. Es tracta d’escriure en un paper un desig, objectiu o anhel pel nou any i connectar amb cada un dels 5 elements que tenim al davant. Podem llegir el text que segueix què ens explica una mica el què ens aporta cada element.

Feliç entrada al 2021, que els vostres desitjos s’activin per fer-se realitat!

AIGUA

SUAVITAT,FLUÏDESA, FLEXIBILITAT,CONSTÀNCIA, PERSEVERANÇA, CORATGE.

Posem una mica d’aigua en un got i observem la seva fluïdesa; pensem en la constància i la perseverança que li permeten trencar la roca més dura. Tot i la seva aparent fragilitat, l’aigua traspassa qualsevol obstacle, deixant-se anar coratjosa, sense resistències.

Bevem l’aigua a glops lents, impregnant-nos de la consciència de cultivar la suavitat, la capacitat de fluir i ser flexibles. Comprometem-nos a cultivar la perseverança, la constància per assolir el nostre desig; abracem el coratge per travessar qualsevol obstacle que sorgeixi al camí.

Som Aigua? al cos, en gran part. I la nostra ment?

FUSTA

NAIXEMENT, CREATIVITAT, IMAGINACIÓ, APERTURA, LLIBERTAT, ACCIÓ

Si tenim a mà alguna branqueta, la fulla d’una planta o un arbre a prop, obrim la mirada amb la màxima presència a l’element (els ulls són les portes de l’energia de la fusta – el fetge al nostre cos) i reflexionem sobre les qualitats que se li atribueixen.

Per assolir allò que desitgem, serà important que connectem amb la nostra imaginació i la creativitat (tots en tenim). Des de l’obertura i l’acció, naixerà el compromís de fer cada dia un pas, per petit que sigui, cap al nostre objectiu. L’acció ens aportarà expansió i sensació de pau. Ens posem en marxa?

FOC

ALEGRIA, LIDERATGE, FORÇA, DECISIÓ, PASSIÓ

Arriba l’hora d’encendre l’espelma, d’avivar el foc. Si mirem uns instants la flama, hi veurem reflectides la força, la vitalitat, el moviment alegre. El foc ens connecta al cor, l’emperador del nostre cos, que demana sobretot que liderem la nostra vida, amb força i decisió. L’alegria és l’emoció del cor.

Pensem ara en el nostre desig. Ens produirà alegria si es fa realitat? Es mantindrà viu per sempre, connectant-nos a la passió per la vida? Podrem expressar i compartir amb els altres la nostra joia? Només allò que ens dóna alegria i que podem compartir amb els altres, ens farà realment feliços. Sempre ets a temps de canviar el desig si no va a favor del cor.

TERRA

SEGURETAT, ESTABILITAT, EQUILIBRI, CONFIANÇA

La terra ens dóna una base ferma per fer camí, l’estabilitat i l’equilibri necessaris.

Tanca uns moments els ulls i sent la teva connexió amb la terra. Perceps la sensació dels teus peus arrelats profundament a la terra? Només des d’un bon arrelament, naixeran la confiança i l’impuls per fer camí. La terra ens demana que gaudim de cada passa del camí, que la nostra presència sigui plena, sense preocupar-nos de quant tardarem a aconseguir el nostre objectiu. 

METALL

SOLIDESA, FORÇA INTERIOR, LIDERATGE ESPIRITUAL

Observem la solidesa de qualsevol objecte que contingui metall. Els practicants de Taitxi, diem que aprofundint en la disciplina, serem com una agulla de metall, recoberta de cotó. Força i solidesa interior, suavitat en els cada un dels nostres moviments externs, en les nostres relacions amb els altres.

Hem de mantenir-nos sòlids i íntegres i sostenir allò que volem aconseguir, connectant amb la nostra força interna. Ella ens impulsarà de nou, davant qualsevol entrebanc que sorgeixi i enfront de cada repte que ens pugui proposar l’any,