TEMPS DE MAR, TEMPS PER TU…

TORRE VALENTINA (COSTA BRAVA)

(2013-2023)

29 – 30 setembre -1 d’octubre 2023

 

NOVA EDICIÓ A MENORCA! 20 – 21 i 22 d’OCTUBRE. Informa’t! 

 

Qué fem en aquest temps de mar?

Moltes persones repeteixen l’experiència d’aquest temps de mar i sempre em diuen que cada any els sembla diferent, reparadora i energitzant.

Preparant amb il·lusió les pròximes edicions de setembre.Queda una habitació amb 2 places per l’edició del 15-16-17, però obro amb il·lusió una nova edició, per l’últim cap de setmana de setembre. Donarem la benvinguda a l’octubre, mes en el què els cels són preciosos davant el mar.

Aquí pots veure una mica com són aquests caps de setmana:

Meditació i contemplació

Comencem el dia, amb la màgia que ens regala la sortida del sol sobre el mar, des de les roques, amb un espai que inclou la meditació i la contemplació. Davant el mar, en silenci i contemplació, és senzill sentir la bellesa i la mestria de l’oceà que ens acompanya.

 

Cura del cos i la ment

Segueix a l’espai meditatiu, un temps per tenir cura del cos, a través del Moviment conscient que ens ofereix el QiGong o Txi kung, disciplina senzilla de seguir, tot i que no n’haguem fet mai. Treballem de forma suau i global el cos i cultivarem l’energia dels meridians que nodreixen el nostre organisme, per viure un final d’estiu i una tardor amb més equilibri.

La neurociència afirma que en contactar amb el cos i moure’l de forma lenta, augmentem els nivells de BDNF, aliment pel cervell, es creen més connexions neuronals, fa que funcioni millor i proporciona la química cerebral adequada (serotonina, dopamina, endorfina, oxitocina,..), més ones alfa i gamma, per abraçar la sensació de benestar i calma.

Les pràctiques de QiGong o Moviment conscient, ens connecten a l’Ara i l’Aquí de forma senzilla i ràpida. El treball ofereix molta millora atencional i és un complement enriquidor per la pràctica meditativa estàtica.

 

Atenció plena i connexió amb la natura

Un dels objectius d’aquests temps de mar, és el cultiu de la presència i això ho fem amb dinàmiques d’Atenció Plena (Mindfulness) i el passeig conscient, que ens reconnecta al macrocosmos. Contactar amb els elements de la Natura, ens apropa a la nostra pròpia naturalesa.

És un cap de setmana per millorar la nostra consciència com a observadors/es, veient com juguen amb nosaltres els pensaments verbals i visuals, alguns positius i d’altres negatius. Observarem el domini que tenim sobre la nostra ment, doncs sovint ens esgota, ens allunya de la serenitat i ens condueix a la lluita, l’estrès i la tensió. 

 

Arribar el divendres al capvespre produeix un efecte molt especial, que sembla que allargui el cap de setmana i augmenta la sensació de descans i regeneració.

Ens permetrem també la pausa, els moments de repòs i del “no fer”. Cap de les activitats que programo (tot i que aconsello que se segueixi al màxim el programa) és obligatòria i si es necessita un espai personal, és respectat en tot moment.

 

On serà aquest temps de mar…

El cap de setmana és a Torre Valentina (tocant a Sant Antoni de Calonge), on des del 2013 he fet la majoria d’aquests recessos, doncs tinc la seguretat que ens regala l’espai únic per descansar, gaudir de les activitats que duem a terme i la bellesa de l’entorn.

Ens allotjarem a l’hotel Reimar, com sempre que hem anat allà, perquè és un hotel que ens tracta d’una forma exquisida, tant pel que fa als serveis i el tracte, com per la seva privilegiada ubicació a primera línia de mar.

 

 

COST 2022:

  • 240 €/ persona, en habitació compartida de 2/3 persones (si es ve amb grup, pot ser fins a 4 persones), en habitacions àmplies).
  • Hi ha poques habitacions individuals disponibles i el preu de l’estada en aquest cas és de 290 €. Es donaran per ordre d’inscripció (no són amb vistes a mar).
  • Si hi ha la preferència de vista a mar, es consultaran tarifes i disponibilitat amb l’hotel, tot i que ens passem gran part del dia a l’exterior veient el mar i heu de valorar si paga la pena.
  • El preu inclou el curs, el sopar i dormir del divendres, la pensió completa del dissabte i esmorzar i dinar del diumenge per una persona
  • Important: els àpats inclouen l’aigua com a beguda. Les begudes alcohòliques consumides al dinar i els cafès, o refrescs, no s’inclouen en el cost del cap de setmana i es paguen a part.

 

Escriu-me o parlem per whatsapp si vols reservar la teva plaça o demanar més informació. 

maitefruitos@gmail.com

600 45 88 61

 

Maite Fruitós

Direcció

 

Amb alguns dels videos dels Temps de mar viscuts, pots fer-te una idea del què són els caps de setmana que vinc organitzant, des del juny del 2013.

2013

2016

2019

2020

2023