TAITXI

El Tai txi, un art marcial intern xinès, que gaudeix de provats beneficis per a la salut física i l’equilibri emocional.

Al Tai txi, anomenat “la boxa de les ombres”, són inherents els moviments relaxats, harmònics i fluids, en coordinació amb la respiració i la concentració i la seva pràctica incideix positivament sobre músculs, tendons, ossos i articulacions, així com en la circulació de la sang i els sistemes digestiu i nerviós.

A les meves classes incloc una sèrie d’estiraments suaus i globals, per obrir les portes del cos i una part de Qigong, per harmonitzar-nos, a través del moviment conscient, la respiració i l’enfocament. Després, passem a treballar les anomenades “Formes” de Tai txi, que varien segons el nivell del grup. Transmeto els estils Yang, Sun i Chen (grup avançat). 
Un dels meus objectius s’enfoca a que, a part de l’aprenentatge dels moviments i la tècnica, els alumnes integrin el tresor que el Taitxi ens ofereix, a través dels seus valuosos principis de vida. 

 

QIGONG

El Qigong o Txi kung,  una disciplina d’origen xinès, amb milers d’anys d’antiguitat, usada com a teràpia per la Medicina Tradicional Xinesa.

 El Txikung o QiGong (xinès), és una disciplina d’origen xinès, amb milers d’anys d’antiguitat, utilitzada com a teràpia per a la medicina tradicional xinesa.
“Qi” o “Chi”, és la força, l’alè vital que anima a tots els éssers vius. “Gong”, és el cultiu, treball i mestratge de l’alè vital.
A les classes de QiGong, flexibilitzem de forma suau i global el cos i cultivem l’energia interna, a través de gran varietat d’exercicis de les diferents escoles. A les sessions incloc una part de relaxació i meditació final, per tancar el treball realitzat. Considero de gran valor el cultiu de la respiració conscient i l’atenció plena que ens aporta la pràctica. 
El Txi kung és una disciplina de senzill aprenentatge i els alumnes expressen, que en poc temps perceben una millora al cos i l’estat d’ànim s’eleva, sentint més pau interna i més connexió amb la vida.

Un passeig pels meus 27 anys de Taitxi i Qigong

Un llarg camí comença amb una sola passa…

EL camí…